Bulionówki do zupy, jak sama nazwa wskazuje, służą do podawania zup – świątecznego barszczu, niedzielnego rosołu czy codziennej ogórkowej. Można je jednak wykorzystać w jeszcze kilka innych sposobów. Nie muszą to być naczynia tylko na zupę. Bulionówki do zupy, co w nich podawać, oprócz, rzecz jasna, samej zupy?
Przekąski na stole
Do bulionówki wrzucić można orzechy, żelki, popcorn czy chipsy i podać na stole, gdy np. zabraknie nam dużych misek. Nie trzeba (ale oczywiście można) podawać wtedy spodków. Sięganie po przekąski będzie łatwe. Można postawić naczynie z orzechami na jednym i drugim końcu stołu, bo jest mniejsze. Gościom będzie za to znacznie łatwiej sięgać po przekąski, bo będą one bliżej nich!
Owoce i galaretki
Bulionówki do zupy mogą służyć też, by nałożyć owoce. Na podstawkę odkładać można później pestki, np. z wiśni. Ułatwi to też dodanie bitej śmietany na wierzch – deser będzie wyglądał znacznie bardziej elegancko niż na talerzu! W bulionówce można też podać galaretkę – drobiową bądź słodką. Spodek ułatwi podawanie dania, obok możemy położyć łyżeczkę.
Makarony i zupki instant
Do bulionówki do zupy zmieści się też mała porcja makaronu. To dobry sposób, by podać spaghetti dzieciom, które często brudzą obrus (i siebie) sosem pomidorowym. Z tego wysokiego naczynia trudniej będzie im to zrobić. Podobnie będzie z zupkami instant, które można jeść też z kubka. Z bulionówki będzie jednak wygodniej, bo jest ona zdecydowanie szersza.