Łopatki cukiernicze i noże to wyroby, jakie są niezbędnym elementem wyposażenia w każdym domu i cukierni. Bez nich trudno jest elegancko podać desery podczas spotkań z rodziną. Jaki model łopatki do tortu wybrać? Czym się kierować podczas zakupu?
Łopatka to tortu
Łopatka do tortu to produkt, jaki jest używany nie tylko w kawiarniach, lecz także w gospodarstwach domowych. Bardzo dobrą opcją do krojenia ciast są noże z długim, zaokrąglonym ostrzem oraz specjalne łopatki, które dają wygodę.
W tej kategorii znajdują się też szpachelki, jakie usuwają pozostałości okruchów z blach oraz szpatułki do ciast, które mają za zadanie wspomóc w przenoszeniu ciasta z patery na talerz.
Łopatka do ciasta – jaką wybrać?
Na rynku znajdziemy sporo ciekawych rozwiązań, które zadowolą każdego użytkownika. W tym przypadku postawić możemy na następujące materiały:
- drewno,
- tworzywa sztuczne,
- stal nierdzewna.
Model łopatki do ciasta należy dobrać pod kątem swoich oczekiwań i potrzeb. Producenci oferują zarówno trójkątne łopatki cukiernicze do tortów, jak i kątowe modele, które nadają się do nakładania porcjowanego ciasta. To element wyposażenia każdej cukierni, restauracji i kawiarni.
Ogromny wybór sprawia, że każdy cukiernik znajdzie coś dla siebie, bez względu czy potrzebuje łopatki do domowego użytku, czy do profesjonalnego lokalu.
Łopatka cukiernicza to profesjonalny przedmiot, jaki służy do krojenia i podawania ciasta podczas przyjęć i imprez rodzinnych. Podczas zakupu zwróćmy uwagę na dobrą jakość i solidne wykonanie.